Thomas Rathsack

THOMAS RATHSACK
Thomas Rathsack gjorde tjeneste i Den Kongelige Livgarde fra 1985 og blev i 1990 optaget i Jægerkorpset som jæger nr. 229, hvor han gjorde tjeneste indtil 1994. Derefter arbejdede han i en årrække som fotograf og i IT-branchen, inden han i 2000 og 2001 var programleder for en dansk minerydningsorganisation i Kaukasus og Afghanistan. Thomas Rathsack meldte sig igen under Jægerkorpsets faner, da USA og dets koalitionspartnere gik ind i Afghanistan i efteråret 2001 og var frem til 2008 indsat i en række specialoperationer i Afghanistan og Irak. Thomas Rathsack modtog den højeste amerikanske enhedsudmærkelse, Presidential Unit Citation, efter deltagelse i Task Force K-BAR i Afghanistan.

Thomas Rathsack blev for alvor kendt med udgivelsen af bogen 'Jæger – i krig med eliten'. Bogen vakte voldsom opstandelse allerede før udgivelsen den 2. oktober 2009. Forsvarskommandoen forsøgte at få bogen stoppet ved fogedretten, og forsvarschefen måtte senere gå af, da ansatte i Forsvarskommandoen blev afsløret i at have fabrikeret og lækket en falsk oversættelse af bogen til arabisk. Dette skete i et forsøg på at miskreditere Thomas Rathsack og herved 'dokumentere', at Al-Qaida nu var på jagt efter indholdet. Men Politiken trykte bogen i et særtillæg, og der blev aldrig nedlagt fogedforbud mod bogen.

'Jæger – i krig med eliten' har nu solgt over 250.000 eksemplarer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Bulgarien. Den 17. marts 2015 udkom bogen i USA med titel 'Jaeger: At War With Denmark's Elite Special Forces' og umiddelbart efter lå den nummer to på Amazons bestseller-liste over krigsbiografier.

I september 2011 debutterede Thomas Rathsack som romanforfatter med bogen 'Shadow Army', som røg direkte ind som nr. 1 på bestsellerlisterne. I oktober 2013 udgav han 'Sort Daggry’, som er andet bind i serien om jægersoldaten, Michael Plessner. I efteråret 2015 udgives det tredje bind i serien med titlen 'Dødemandsbugten', der udspilles i Grønland.